top of page

RETUSCH

Jag gör allt från en enkel "clean up" av huden till en  "editorial high end beauty retouch". Man kan korrigera och ändra färger, lägga till makeup eller korrigera befintlig, samt manipulera proportioner och detaljer. Jag jobbar skräddarsytt baserat på dina önskemål och behov. Men mitt mål är att ge ett naturligt resultat och lyfta fram personen snarare än att förändra utseendet, såvida det inte efterfrågas ett konstnärligt och/eller artificiellt resultat givetvis.  Kommunikation är A och O, så om ni har frågor eller vill göra en förfrågan så är ni varmt välkommen att kontakta mig.

 

Förebild på tjej med mörkt hår innan retusch
Efterbild på tjej med mörkt hår efter retusch

HUD-, HÅR- OCH BRYNRETUSCH

Andra bilden visar en basredigering samt enkel retusch av hud, hår och bryn. Ögonbryn är som talesättet säger "syskon och inte tvillingar" men här ville jag exemplifiera och  visa hur man kan få dem att vara just det, tvillingar vill säga. Jag har också tagit bort enstaka hårstrån som "levde sitt eget liv".

Kvinna med naturlig look innan retusch
Kvinna med retuscherat smink

BEAUTY RETOUCH OCH MAKEUP

"Beauty retouch" av huden samt att jag även har ändrat på hår- och ögonfärg, samt skapat makeup från grunden i Photoshop.

Tjej med naturlig look före retusch
Tjej med naturlig look efter retusch
Glad tjej med naturlig look före retusch
Glad tjej med naturlig look efter retusch

BEAUTY RETOUCH

I dessa exempel ville jag visa på hur man kan skapa en retusch med ett jämnt men ändå naturligt utseende på hyn där texturen är intakt. Jag jobbade också lite på att få ögonen mer framträdande och med en lite öppnare blick.

Manlig modell innan retusch
Manlig modell efter bas-retusch
Manlig modell efter retusch och frequency separation

TVÅ NIVÅER AV RETUSCH

Första bilden är originalet, den följande är en clean up av huden samt retusch av brynen och den tredje visar ytterligare en typ av retusch. Originalbilden har framträdande högdagrar (ljusa partier) på kinderna och jag valde därför den för att exemplifiera "Frequency separation" på tredje bilden. Just det efterfrågas ofta och här har jag överdrivit det för att tydligt visa vad som händer då. Huden får ett väldigt jämnt utseende med texturen bevarad, men nackdelen är att skuggor och ljusa partier smälter samman/suddas ut och ger ett plattare intryck som bilden visar. Jag har även manipulerat proportionerna på sista bilden, för att visa vad som kan men absolut inte behöver göras.  

Mogen kvinna före retusch
Mogen kvinna efter retusch

Förebilderna kommer från unsplash.com och efterbilderna visar min retusch

RETUSH AV MOGEN HY

Jag har utfört en retusch med naturlig känsla där jag minskade på rynkor och fina linjers framträdande, men utan att ta bort dem.

bottom of page